Vergoeding / Tarieven

Vanaf 1 januari wordt dieetadvisering vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per jaar. De kosten hiervan komen ten laste van uw eigen risico. Uw zorgverzekering verrekent het eigen risico met u.
Indien u niet verzekerd bent ontvangt u een factuur conform het tarief van de praktijk. 

Daarnaast wordt er vaak vanuit de aanvullende verzekering een deel vergoed. Deze vergoeding kan per zorgverzekering verschillen. 

Klik hier voor de vergoedingen voor 2021:
https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract gesloten, en kunnen daardoor rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren, ook voor uw aanvullende verzekering. 

Ketenzorg

Indien uw huisarts met onze praktijk samenwerkt voor de behandeling van Diabetes Mellitus, COPD en hart en vaatziekten (CVRM) dan is de vergoeding via het huisartsenprogramma geregeld. Dit wordt ook wel ketenzorg genoemd.

Deze kosten gaan dan niet ten laste van uw eigen risico.

 

Directe toegankelijkheid

Vanaf augustus 2011 is er in de meeste gevallen geen verwijsbrief meer nodig om naar de diëtist te gaan. In uw polisvoorwaarden kunt u teruglezen of u een verwijsbrief nodig heeft. 

 

Tarieven

Wanneer u geen aanspraak kunt maken op vergoeding ontvangt u van ons een nota.      

1e consult (60 minuten) € 78,00
vervolgconsult 15 minuten € 19,50
vervolgconsult 30 minuten € 39,00
individueel dieetadvies (per 15 min)  € 19,50
toeslag voor huisbezoek € 29,00
emailconsult € 19,50
telefonisch consult € 19,50

 

Wanneer u niet verschijnt op de afspraak zonder tijdig telefonisch bericht (minimaal 1 werkdag van te voren; een afspraak van maandag moet vóór vrijdagmiddag 17.00 uur geannuleerd worden), wordt de gereserveerde tijd bij u in rekening gebracht. Deze tijd wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor geldt een tarief dat door uw diëtist is vastgesteld.

Wilt u met ons in contact komen?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug!

"Eten is een noodzaak, maar bewust eten is een kunst"