Diëtisten

Welkom bij Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord van Arineke Deinum, Petra Jongenelen en Martina de Haan voor persoonlijke begeleiding bij al uw vragen over voeding en diëten in Amersfoort-Noord.

Ieder mens is uniek!

Uw persoonlijke wensen en voedingsgewoonten staan voor ons centraal. U kunt op korte termijn, passend bij de diagnose, terecht omdat we ruimte houden om flexibel op de vraag in te spelen. We leveren direct aan u de zorg afgestemd op uw hulpvraag.

Arineke Deinum, (kinder-)diëtist en leefstijlcoach 

Na mijn afstuderen in 1988 heb ik op verschillende plaatsen gewerkt; ik ben begonnen in de voedingsvoorlichting en heb vervolgens in een verpleeghuis gewerkt. Toen werd duidelijk dat mijn hart lag bij de dieetadvisering, het zoeken met mensen naar de juiste manier van eten, het oplossen van knelpunten die men ervaart en het bereiken van het doel dat men zichzelf stelt. Dat is dan ook de reden dat ik in 1993 gestart ben met mijn eigen praktijk., dat is 25 jaar geleden en ik heb er nooit spijt van gehad. In de afgelopen jaren heb ik mij ook kunnen specialiseren op verschillende vlakken van het werk, o.a. op het gebied van de behandeling van kinderen, zowel wat betreft ondergewicht, buikpijnklachten, als kinderen die 'moeilijk' eten, dat noemen wij de kritische eters. 

Nog elke dag is mijn werk een uitdaging en nog steeds geniet ik van het feit dat mensen inderdaad gezonder gaan eten, hun doelen bereiken, minder medicatie nodig hebben of minder klachten ervaren. Zoals we op onze homepage hebben staan: 'Voeding als medicijn'.  Dat is zo waar, elke dag zie ik dat weer. 

Ik wil er zijn voor mensen en wil met hen zoeken naar het juiste eetpatroon en oplossingen voor de punten die men als moeilijk ervaart, en samen een mooi resultaat bereiken. 

 

 

 

Petra Jongenelen, (kinder-)diëtist en leefstijlcoach

Na de middelbare school wilde ik maar 1 ding: arts worden. Na 2 x uitgeloot te zijn, en intussen 2 jaar studie voor diëtist te hebben afgerond, ben ik toch maar doorgegaan met de studie. Pas tijdens de eindstage merkte ik dat het eigenlijk een ontzettend leuk beroep is! En ik heb er later nooit spijt van gehad.

In de loop der jaren zijn er natuurlijk veel ontwikkelingen op voedingsgebied geweest. Maar het mooiste is dat de laatste tijd voeding daadwerkelijk als medicijn wordt gezien. En dat is het ook!

Denk bijvoorbeeld aan de ziekte coeliakie: medicijnen zijn er niet voor deze ziekte, maar wanneer je een glutenvrij dieet volgt herstelt je darm helemaal. En bij diabetes kan door de juiste voeding de bloedglucosewaarde verbeteren en evt. de medicatie verminderd worden. Soms zijn medicijnen zelfs niet meer nodig. En zo zijn er talrijke voorbeelden te noemen.. Of zoals bij kinderen die moeite hebben met eten, door allerlei redenen, de 'kritische'eters. 

Het mooie van mijn werk is dan ook om mensen te begeleiden met het omzetten van de theorie van het dieet in praktische toepassingen. En als het allemaal niet zo makkelijk gaat is het heel fijn dat er iemand is om je daarbij te kunnen begeleiden. Die persoon wil ik dan graag zijn!

 

 

Martina de Haan, diëtist

preview

Sinds 2017 ben ik werkzaam als diëtist bij diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord op de locatie Databankweg 2A. In 2012 ben ik gestart met de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Ik heb besloten om nog een opleiding te volgen omdat ik alles dat met voeding te maken heeft erg interessant vind. Ik werk graag één op één met mensen. Naast diëtist ben ik ook architect met 17 jaar werkerervaring bij 3 verschillende architectenbureaus.

Voeding is meer dan eten alleen. Eten is leuk en lekker en belangrijk voor de gezondheid en ook voor de ontwikkeling en groei bij kinderen. Niet iedereen is hetzelfde, daarom is het geven van voedingadvies altijd maatwerk. Ik ben nieuwsgierig en wil mijn cliënt goed leren kennen zodat wij samen kunnen werken aan zowel een gezond(-er) eetpatroon en leefstijl.

Als diëtist ben ik ook betrokken bij MTC Fysioclub junior. We werken in een multidisciplinair team met onder andere fysiotherapeuten, orthopedagogen en psychologen aan een leefstijlbehandeling voor kinderen met obesitas of overgewicht en comorbiditeit tussen de 4 en 18 jaar.

 

 

Anneleen Visser, diëtist en leefstijlcoach 

Ik ben Anneleen Visser, 33 jaar, ik kom oorspronkelijk uit Doetinchem, momenteel woonachtig in Almere. Naast het sporten in de sportschool, dans ik graag en ben ik regelmatig in de keuken te vinden om te koken.

Na de HAVO heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In juni 2012 ben ik daar succesvol afgestudeerd als Diëtist. Daarnaast ben ik sinds 2020 officieel leefstijl- coach.

In oktober 2012 ben ik gestart met een zelfstandige diëtistenpraktijk in Doetinchem en vanaf heden ben ook werkzaam bij Diëtistenpraktijk Amersfoort- Noord.

Als diëtist ben ik allround opgeleid en kunt u voor alle voedingsgerelateerde problematiek bij mij terecht.
Ik heb veel ervaring op het gebied van;

  • Overgewicht/Obesitas
  • Welvaartsziekten als; Diabetes mellitus/ Hypercholesterolemie/ hypertensie
  • Maag- darm en lever problematiek
  • Ondervoeding
  • Kinderdiëtiek

Ik werk op de locatie Hof der Gedachten 11 in Kattenbroek. 


‘Het is een uitdaging om mensen te begeleiden en te motiveren in het aanpassen en veranderen van hun eetpatroon. Voeding en gezondheid staan dicht bij elkaar’.

 

 

 

Wettelijk beschermd

Belangrijk om te weten is dat de titel diëtist wettelijk beschermd is. Dit betekent dat niet zomaar iedereen zichzelf een diëtist kan noemen. Dit kan alleen na het afronden van de vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek.

De diëtisten van Diëtistenpraktijk Amersfoort-Noord staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor paramedici. Om in dit register ingeschreven te staan moeten we aan een aantal belangrijke eisen voldoen, zoals het behalen van punten door middel van bijscholing. Zo bent u verzekerd van een goede kwaliteit en up-to-date kennis. Ook zijn wij lid van onze beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

 

 

Wilt u met ons in contact komen?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug!