Hypoglycemie

Letterlijk vertaald betekent hypoglycaemie: te lage bloedglucosewaarden (= bloedsuikerwaarde).
Normaal schommelt de bloedglucosewaarde tussen de 4-8 mmol/l. Bij een hypoglycaemie kan de bloedglucose onder de 4 mmol/l dalen. Dit kan zich uiten in een draaierig gevoel, trillerigheid, hartkloppingen, (nachtelijke) transpiratie, wazig en dubbel zien, hongergevoel ook vlak na de maaltijd, wisselende stemming, depressiviteit, vermoeidheid en angstig of huilerig zijn. U voelt zich dus niet lekker en fit.

De oorzaak van hypoglycaemie is onbekend. Het regelen van de bloedglucosewaarde is een ingewikkeld samenspel tussen diverse organen (alvleesklier, bijnieren, lever en hypofyse) en hormonen. Met name de alvleesklier en het hormoon insuline zijn erg belangrijk bij het ontstaan van hypoglycaemie. Als zich in een van deze organen een probleem voordoet, kan dit zich uiten in sterk wisselende bloedglucosewaarden. De bloedglucosewaarde kan dan ook te laag worden.

Aanpassing van de voeding (verdeling, soort voeding, hoeveelheid koolhydraten, vezels etc) kan er voor zorgen dat de bloedglucosewaarden gedurende de dag stabiel zijn. Wij kunnen u hierbij adviseren.

Wilt u met ons in contact komen?

Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u terug!

"Ja, ik probeer gezond te eten! Nee, ik ben niet op dieet!"